Om mej

Yvelis - Miljövänliga doftljus av raps- och sojavax

Namnet Yvelis kommer från mina båda förnamn Yvonne Elisabeth.

Jag är gift sedan 10 år med Jörgen och jag har tre vuxna barn. Nu när barnen är stora kan jag ta mej tiden till att försöka förverkliga min dröm, att leva på mitt företag Yvelis.

Jag har ett heltidsjobb som varuhuschef i en större varuhuskedja, jag har med andra ord ett ganska krävande arbete men jag har ändå tid till att tillverka mina älskade doftljus. Vissa dagar blir väldigt långa men jag vet att det krävs hårt arbete för att lyckas.

Jag startade Yvelis 2011 och det tog mej över ett år att få fram doftljus som jag tyckte var tillräckligt bra för att sälja, då använde jag mej av sojavax. Numera använder jag rapsvax i mina doftljus i glas, helt enkelt för att det känns som ett bättre alternativ då raps odlas i Europa och vaxet färdas inte ända från USA som sojavax gör. Rapsljus är faktiskt ännu svårare att tillverka men jag har efter massor med tester fått en bra kombination som jag är nöjd med.

Det tog mängder, och jag menar hundratals med tester och sökande efter de bästa ingredienserna innan de blev så bra att jag kunde sälja mina ljus i webshopen.  Jag jobbar ständigt med att hitta fler och bättre dofter och flera olika behållare och former.

Jag är stolt över att arbeta med raps- och sojavax, jag har valt bort paraffin pga av att det är en biprodukt vid petrolimutillverkning och palmvax för att det skövlar våra regnskogar. Att sojavax och rapsvax är så lätt att få bort med varmt vatten och såpa är ett stort plus.

Jag tillverkar mina doftljus för hand i Roslagen och varje ljus är tillverkat med omsorg och känsla. Jag återanvänder så mycket packmaterial och kartonger som är möjligt för att det är det bästa för naturen.

Min förhoppning är att i framtiden kunna utöka Yvelis till att även tillverka handkräm och tvålar, men dygnet har trots allt bara 24 timmar så vi får se hur det blir med det 🙂

/Yvonne