Äntligen har jag fått en bättre fläkt!

Nu behöver jag bara använda min andningsmask när det blir mycket dofter. Jag har äntligen fått en fläkt installerad som suger ut luft direkt under arbetsbänken.

Detta förbättrar min arbetsmiljö med 100%, det är jobbigt att ha på sig andningsmasken hela tiden och det är mycket dofter när jag tillverkar ljus.

Dessutom när det sågades i mitt ena skåp med doftoljor fick jag tillfälle att gå igenom dessa ordentligt och torka ur skåpet. Himmel, jag har tre dubbelskåp (köksskåp) fulla med doftoljor och doftprover, och då har jag inte räknat de ca 20 dukarna jag har med ännu mer doftolja….. omg…..

1 år sedan jag sade upp min anställning 

Eller rättare sagt ett halvår sedan, jag var ju tjänstledig först.

Jag har inte ångrat en sekund att jag valde att satsa på företaget. Jag var ju dessutom tvungen att välja, det fungerade inte längre att jobba heltid och sedan driva företag vid sidan av.

Nu går jag in i mitt andra år som företagare på heltid och det behövs nästan en person till, kanske dags att anställa snart?

Jag hade ju tänkt att mina båda vuxna döttrar skulle jobba med mej, men de har fullt upp med sina egna jobb 😁

Bytt betallösning

Jag har under en längre tid haft problem med min betallösning, det har varit lite för många fel och tagit för lång tid för supporten att svara. Det har varit supertrassligt med fakturorna där momsen inte följt med korrekt och kunders adresser blandats ihop, kort sagt jag har lagt mer tid på att reda ut fel än jag har tid till 🙁

Jag har letat runt och hittade Payer! De har det jag behöver och fungerar även till återförsäljare. 

Så nu kommer jag använda mej av Payer och jag är övertygad om att det kommer fungera utmärkt!

Högsäsong

Härliga tider 🙂

det ramlar in ordrar hela tiden, både till Yvelis och Doft & Veke. Jättemånga som vill prova att göra egna ljus. Det är superkul att göra ljus, men svårare än många tror och kräver tid, pengar och tålamod för ett bra resultat, precis som vilket annat hantverk som helst.

 

Förkyld igen…..

Det är helt otroligt. Sedan jag tog tjänstledigt har jag åkt på min andra förkylning!! Det är precis som om jag har ett par års förkylningar som bara väntade på att jag skulle dra ner på tempot, och nu kommer de en efter en 🙁

Nu jobbar jag i alla fall med företaget, men det är inte bra att vara förkyld när man håller på med dofter…

Ljustillverkning och trävekar

Wow säger jag bara!!!

Det märks att många vill prova på att tillverka sina egna ljus! Det ramlar in beställningar på vår sida Doft & Veke och det är så himla kul! När vi packar dom ordrarna så vet jag hur kul den som köpt allt kommer ha, vad roligt det är att packa upp nya saker till tillverknningen, dofta på doftoljorna och sen värma vaxet och sätta igång.

Vi gör allt vi kan för att ordrarna ska gå iväg samma dag eller dagen efter beställningen, det är inte särskilt kul att vänta på sina varor när man vill pyssla 🙂

Äntligen har jag fått tid till att lägga ut trävekarna och rapsvaxet i webshopen, det märks att det var efterlängtat för i alla fall trävekar finns med i nästan varje order.

travake

Trävekar

Det är väldigt mysigt med trävekar, de sprakar lite smått när de brinner, de kräver dock lite mer skötsel än vanliga vekar. Man måste nypa av det svarta brända på veken innan man tänder för att det ska bli en bra låga.

Den sorten vi valt att sälja kan man kombinera på flera sätt, det jag gör i alla fall är att ta en sprakande veke tillsammans med en ej sprakande veke och sätter de i samma clip. Då får jag både effekten av att det sprakar samt den bättre brinnegenskapen av den ej sprakande veken. Den som sprakar är gjord av lövträ och den ej sprakande av barrträ.

När jag hällt upp vaxet använder jag en vanlig klädnypa för att hålla ihop vekarna medans vaxet stelnar.

Event med Demi Levato

Förra veckan fick jag en fråga av Universal Music om vi kunde tänka oss att sponsra med doftljus till Demi Levato som besökte Sverige, de visste att Demi älskar doftljus och då ville de skänka handgjorda svenska ljus. Vi skickade såklart ljus och då blev vi inbjudna på ett event i dag med Demi där hon sjunger och svarar på frågor.

Demi Levato

Demi Levato

Det var riktigt roligt att gå och titta på eventet, många unga tjejer som var och tittade och en och annan kändis 🙂

Jag som hade tänkt stå och tillverka ljus hela dagarna fann mej själv på ett kändisevent på Café Opera, roligt vilka vändningar det kan ta.

Trävekar & Rapsvax

Jag har haft väldiga problem med min beställning av trävekar till Doft & Veke, först försvann paketet någonstans på vägen, men nu har de skickat ett nytt paket som kom fram 🙂 Jag kommer inom kort lägga upp dom i webshopen, jag vet att trävekar är väldigt efterfrågat och de är supermysiga att göra ljus med.

En annan sak som också kom i veckan är rapsvax, som jag också kommer lägga upp i shopen. Rapsvax är ett av de bästa vaxerna att använda om man vill tillverka miljövänliga ljus, inte lika lättjobbat som andra vaxer och svårare att hitta veke till än sojavax, så det kräver att man får testar en hel del.

Formex

I dag är det sista dagen på Formexmässan. Vi är inte så där jättenöjda med placeringen av vår monter då det var en gigantisk pelare i gången, men betydligt bättre än förr året då vi stod längst ner.

Vår monter på Formex

Formex hösten 2015

Det är väldigt kul att träffa våra återförsäljare som man har haft kontakt med över e-post eller telefon. Vi har också fått vår första order till Norge vilket känns jättekul!

En av våra nyheter denna mässa är våra rapsljus som är doftsatta med eteriska dofter, bland det mest miljövänliga du kan få.

Doftljus med eteriska dofter

Doftljus med eteriska dofter

De har varit våra absoluta storsäljare på mässan och det märks att det är efterfrågan på närproducerat, handgjort och miljövänligt.

Nu öppnar mässan och vi får se vad som händer i dag och vilka härliga människor vi träffar.

 

Vill du göra egna ljus?

Det är inte det lättaste att hitta bra tillbehör för att tillverka egna ljus, för att inte tala om doftoljor.

Jag har länge funderat på att starta ett företag som säljer doftoljor och andra tillbehör för ljustillverkning. Jag gjorde slag i saken och startade Doft & Veke Sweden som är ett systerföretag till Yvelis.

logo

Jag har letat reda på olika leverantörer runt om i världen och har nu ett litet sortiment att starta med. Det kommer komma upp fler varor allt eftersom jag hinner med och när jag får hem fler varor. Säg gärna till om det är något särskilt ni saknar.

Under veckan kommer jag lägga till de varor jag har hemma som jag inte hunnit med att få in i shoppen.